Ingredienser:
2 mogna bananer
90 g havregryn
70 g hackad mandel (eller annan
torkad frukt)
50 g chiafrön (valfritt)
lönnsirap eller agavesirap
2 msk kokosolja (smält)
1 tsk vaniljextrakt
0.5 tsk kanel
1 nypa salt
Värm ugnen till 180 °C och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Mosa mogna bananer i en stor skål tills det blivit en puré och mixa med övriga ingredienser: havregryn, hackade mandlar, chiafrön (valfritt), lönnsirap, kokosolja, vaniljextrakt, kanel och en nypa salt. Mixa tills allt är ordentligt blandat.
Häll blandningen i den klädda långpannan och fördela den jämnt, tryck ner den lätt med en spatel för att packa den.
Grädda i ugnen i 25 - 30 minuter, eller tills blandningen är gyllene och krispig.
Kontrollera efter halva tiden och känn efter att det tillagas jämnt.
Ta ut ur ugnen och låt svalna helt på bakplåtspapper. Detta snacks blir hårdare och krispigare när det har svalnat.
När snackset har svalnat bryter du det i bitar av önskad storlek.
Förvara i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka.