Ingredienser:
3 dl havremjöl
1,2 dl strösocker
1,2 dl hackade valnötter
2 skopor proteinpulver med chokladsmak (ca 50–60 g totalt)
3 tsk malen kanel
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
3 mogna bananer, mosade
1,2 dl osötad äppelmos
0,6 dl mjölk
2 stora äggvitor
3 tsk vaniljextrakt (eller ca 1 ½ tesked vaniljpulver)
Värm ugnen till 175 grader C. Spraya en brödform (23x13 cm) med matlagningsspray.
Blanda havremjöl, socker, valnötter, proteinpulver, kanel, bakpulver och bikarbonat i en medelstor skål.
Blanda mosade bananer, äppelmos, mjölk, äggvitor och vaniljextrakt i en stor skål. Tillsätt långsamt mjölblandningen till bananblandningen och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i den förberedda brödformen.
Grädda i den förvärmda ugnen tills brödets ovansida fjädrar tillbaka när man trycker lätt på den och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren, 35 till 40 minuter. Låt svalna i formen i 10 minuter. Flytta över till ett galler för att svalna helt.
Anteckningar:
Du kan använda 0,6 dl honung istället för 0,5 dl strösocker om du vill.
Och du kan ersätta vanlig mjölk med sojamjölk eller mandelmjölk.