Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Kanelbanankaka i långpanna

Publicerat: 2025-05-26 17:59:01
Dags att baka något? Varför inte testa att baka i långpanna! Här är ett recept ur boken "Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd".

Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
4 dl strösocker
4 ägg
3 bananer
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
5 dl vetemjöl
1 dl filmjölk eller naturell Yoghurt

Kanelbanankaka i långpanna

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och vispa en minut till.

2. Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och bananerna i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen.


Källa: Linda Andersson

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.