Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Chokladmarmorerat bananbröd med grekisk yoghurt

Publicerat: 2025-07-14 13:33:08

Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
5 msk hett vatten
0,5 dl kakao (osötad)
2 stora övermogna bananer, mosade
1,25 dl grekisk yoghurt
1,25 dl smör, smält (ca 110–115 g)
1,25 dl farinsocker (lätt packat)
2 ägg, vispade
1 msk vaniljextrakt

Chokladmarmorerat bananbröd med grekisk yoghurt - recept

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en brödform.

Vispa ihop mjöl, bikarbonat och salt i en skål.

Vispa varmt vatten och kakaopulver i en stor skål tills det är slätt.

Blanda mosade bananer, grekisk yoghurt, smör, farinsocker, ägg och vaniljextrakt i en annan stor skål; blanda väl. Vänd ner mjölblandningen tills allt är väl blandat.

Blanda hälften av bananblandningen i kakaoblandningen tills allt är väl blandat.

Skeda bananblandningen och kakaoblandningen i den förberedda formen, varva mellan de två.

Grädda i den förvärmda ugnen tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren, cirka 55 minuter.

Anteckning:
Använd 3 bananer om dina bananer är små.


Betyg:
Snittbetyg: 0 (0 röster)

Skriv ut

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.