Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
5 msk hett vatten
0,5 dl kakao (osötad)
2 stora övermogna bananer, mosade
1,25 dl grekisk yoghurt
1,25 dl smör, smält (ca 110–115 g)
1,25 dl farinsocker (lätt packat)
2 ägg, vispade
1 msk vaniljextrakt
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en brödform.
Vispa ihop mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
Vispa varmt vatten och kakaopulver i en stor skål tills det är slätt.
Blanda mosade bananer, grekisk yoghurt, smör, farinsocker, ägg och vaniljextrakt i en annan stor skål; blanda väl. Vänd ner mjölblandningen tills allt är väl blandat.
Blanda hälften av bananblandningen i kakaoblandningen tills allt är väl blandat.
Skeda bananblandningen och kakaoblandningen i den förberedda formen, varva mellan de två.
Grädda i den förvärmda ugnen tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren, cirka 55 minuter.
Anteckning:
Använd 3 bananer om dina bananer är små.