Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banansufflé

Publicerat: 2 timmar sedan

Ingredienser:
3 äggulor
3/4 dl socker
2 bananer
4 äggvitor
1 msk socker
2 tsk kanel
el. 2 cl mörk rom
smör och socker till formen

Banansufflé - recept

Gör såhär:

Smöra noggrant 4 portionsformar eller en suffléform och fördela sedan sockret så att hela formens sidor är täckta.

Vispa äggulorna med sockret tills det blivit ljust och pösigt. Mosa bananerna och tillsätt dem, blanda i kanel eller rom.

Vispa äggvitorna till hårt skum, men blanda i sockret när de är halvvispade. Vänd försiktigt ner vitorna i banansmeten och fyll formarna eller formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders värme, 20 min. för portionsformar och 30 min. för stor form.
Pudra ev. över med florsocker innan serveringen.

TIPS!
-Att göra en sufflé är inte alls så svårt som många tror. Var mycket försiktig när du vänder ner de uppvispade äggen i banansmeten så att luften i vispet inte pressas ut. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddningen, då faller sufflén ihop.


senast ändrat: 2025-12-26 22:40:43

Betyg:
Snittbetyg: 0 (0 röster)

Skriv ut

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.