Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen kanel
3 st mogna bananer mosade
1,25 dl strösocker
0,5 dl flytande honung
1 st ägg, rumstempererat
80 g smör
1 msk mjölk
0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
2,5 dl choklad i små bitar, (t ex. knappar)
Börja med att förvärma din ugn till 200 grader. Du kan använda en muffinsplåt med pappersformar eller förbereda en plåt med cirka 12 normalstora muffinsformar.
I en skål siktar du ihop vetemjöl, bakpulver, salt och kanel. Låt detta blandas väl och ställ sedan åt sidan.
I en större skål, kombinerar du de mosade bananerna med strösocker, honung, ägg, smält smör, mjölk och vaniljextrakt eller vaniljsocker. Du vill ha en jämn smet, så blanda väl. Tillsätt sedan den hackade chokladen och rör försiktigt så att den fördelas jämnt.
Skopa upp smeten i muffinsformarna och fyll dem nästan till toppen.
Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i 5 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader Celsius och grädda i ytterligare 13-15 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
Dina muffins är klara! Låt dem svalna i 5 minuter i muffinsformarna innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt. Du kan förvara muffinsen täckta i rumstemperatur i 3-4 dagar eller i kylskåp i upp till 1 vecka.