Ingredienser:
100 g smör
3 bananer (+ 1 skivad banan till servering)
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl ljus sirap
Malen kanel att pudra över
Vaniljglass till servering
1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Smörj 4 mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en pajform (ca 24 cm i diameter).
2) Smält smöret. Skiva bananerna och strö ut skivorna i pajformarna. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över bananerna och grädda i 15-20 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.
3) Låt svalna lite och strö sedan bananskivorna över pajerna. Pudra över kanel och servera tillsammans med vaniljglass.
Tips: Strö lite mandelflarn eller hackad mandel över pajen före servering, avsluta med att pudra över lite florsocker.