Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banankaka med kakao

Publicerat: 2025-05-26 19:48:48
Kakao ger denna banankaka en djup chokladsmak, med en konsistens som är saftig och mjuk.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
120 g osaltat smör, rumstempererat
2,5 dl strösocker
2 st ägg
3 st bananer, mosade och gärna mogna
1 dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker

Banankaka med kakao

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

I en medelstor skål, kombinera mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Vispa tills det inte finns några fler klumpar i kakaopulvret och blandningen är väl blandad. Sätt åt sidan.

Vispa smöret och sockret i en stor skål tills det är ljust och fluffigt, 2 till 3 minuter. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje gång. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa försiktigt tills det precis blandas.

Tillsätt bananer, gräddfil och vaniljsocker och vispa på låg hastighet för att kombinera.

Häll smeten i den förberedda brödformen och fördela jämnt med en spatel. Grädda på 175°C i mitten av ugnen tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut fri från deg, cirka 1 timme och 10 minuter.

Låt banankakan vila i formen i cirka 10 minuter, kör en trubbig kniv runt kanterna för att lossa, vänd sedan ut den på ett galler för att svalna helt.


Källa: Hemmanytt

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.