Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banankaka med kaffeglasyr

Publicerat: 2025-05-26 22:52:14

Ingredienser:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
4 bruna bananer
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1/2 dl avsvalnat espressokaffe

Glasyr: Florsocker, kakao, kaffe (avsvalnat)

Banankaka med kaffeglasyr - recept

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa mjukt smör och socker till en jämn smet. Tillsätt ägg och fortsätt vispa riktigt fluffigt.

Bryt banan i mindre bitar och blanda ut i smeten genom att köra elvispen på full effekt.

Mixa alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten. Avsluta med att blanda i det avsvalnade, riktigt starka kaffet.

Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda i ca 35-40 minuter i mitten av ugnen. Testa med en sticka innan du tar ut kakan.

Låt kakan svalna medan du blandar florsocker och kakao och tillsätter riktigt starkt avsvalnat kaffe. Addera vätska tills du har en lagom tunnflytande glasyr. Den ska vara så pass ”vattnig” att kakan absorberar glasyren. Ringla den över banankakan och låt stå en stund innan servering.


Källa: Clara Lidström

Betyg:
Snittbetyg: 0 (0 röster)

Skriv ut

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.