Ingredienser:
smör och kokosflingor till formen
100 g smör
1 dl starkt kaffe
3 ägg
3 dl strösocker
4 små bananer 300-350 g (skalad vikt)
50 g valnötter
75 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kaffeglasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk starkt kaffe
1 msk kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 2-liters form väl och strö i kokosflingor.
2. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.
4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 55–60 minuter. Prova med sticka att den är torr. Låt vila några minuter och stjälp sedan upp kakan.
6. Gör glasyren: Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr.
7. Bred ut på kakan och strö över kokosflingor.