Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banankaka med kaffe och choklad

Publicerat: 7 timmar sedan

Ingredienser:
smör och kokosflingor till formen
100g smör
1dl starkt kaffe
3 ägg
3dl strösocker
4 små bananer 300-350 g (skalad vikt)
50g valnötter
75g mörk choklad
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver

Kaffeglasyr:
2dl florsocker
1-2 msk starkt kaffe
1 msk kokosflingor

Banankaka med kaffe och choklad - recept

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 2-liters form väl och strö i kokosflingor.

2. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.

4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.

5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 55–60 minuter. Prova med sticka att den är torr. Låt vila några minuter och stjälp sedan upp kakan.

6. Gör glasyren: Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr.

7. Bred ut på kakan och strö över kokosflingor.


Källa: Maud Onnermark

Betyg:
Snittbetyg: 0 (0 röster)

Skriv ut

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.