Ingredienser:
2-3 bananer (mogna)
100 g smör, rumsvarmt
145 g strösocker [1,5 dl]
2 ägg
180 g vetemjöl [3 dl]
3 g salt [0,5 tsk]
5 g bikarbonat [1 tsk]
100 g valnötter, hackade
100 g mjölkchoklad, hackad (gärna chokladknappar)
smör, till formen
Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
Smöra en avlång sockerkaksform och lägg bakplåtspapper i botten.
Mosa bananerna med en gaffel så att det blir ett mos.
Vispa strösocker och smör fluffigt i en bunke med en elvisp. Vispa sedan i bananmoset.
Blanda i ett ägg i taget. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd runt. Avsluta med att vända ner hackade nötter och choklad.
Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda mitt i ugnen 45-50 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. Ta ut och låt svalna lite innan du vänder på kakan.