Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banankaka (glutenfri)

Publicerat: 2022-06-17 16:48:56
Saftig och god, glutenfri banankaka på bruna bananer.

Ingredienser:
2 mogna bananer
0,75-1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 msk mjölk
100g smält smör
2,5 dl glutenfritt mjöl (både Finax och Semper går bra)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Banankaka (glutenfri)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mosa bananerna.

Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat skål.

Rör i ingredienserna i ovan nämnd ordning med mjöl-blandningen sist.

Häll i smeten i en avlång smord och bröad form.

Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den.

Avnjut som den är eller som dessert med en klick vaniljvisp. Håller sig saftig 2-3 dagar.


Källa: susanneutangluten.se

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.