Ingredienser:
100 g smör (+ 1 msk att smöra formen med)
2 bananer
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 175°. Smöra en brödform som rymmer 1 och ½ liter med smör och bröa med kokosflingor eller ströbröd.
Mosa ihop rumstempererat smör och skalade mjuka bananer med gaffel.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det är vitt och fluffigt. Häll ner mjölblandningen, mjölken och bananmoset i ägg- och sockersmeten. Rör slätt med en slickepott.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad, stickan ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och servera sedan med till exempel ett glas mjölk.