Ingredienser:
100 g smör
3 msk socker eller honung
2 ägg
3 bananer
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
ev. 100 g hasselnötskärnor
Rör smöret mjukt och tillsätt sockret. Vispa tills det blivit ljust och pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget under vispning och därefter de mosade bananerna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner allt i smeten och till sist de finhackade nötterna.
Blanda noggrant och lägg sedan degen i en smord och broad bakform.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders värme ca 1 timme. Prova med sticka.
TIPS
Bra att veta: -Gröna eller halvgröna bananer mognar på en dag eller två i rumstemperatur. Vill du ha snabbare mognad kan du lägga dem i en papperspåse över natten och ännu snabbare mognar de om du placerar ett äpple i påsen.