Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banan- och mandelchokladmuffins

Publicerat: 2025-07-14 13:48:10

Ingredienser:
3,2 dl glutenfri mjölmix
1 skopa proteinpulver med vaniljsmak (valfritt – motsvarar ca 25–30 g eller 0,5 dl)
ca 6 ml bikarbonat
1 tsk kakao (valfritt)
½ tesked grovt salt (eller 1 kryddmått vanligt salt)
3 mogna bananer, mosade
1,25 dl rårörsocker
6 msk osaltat smör, smält (= ca 90 g)
1 ½ ägg
ca 120 g mörka chokladknappar
1,25 dl mandelflarn (ca 50 g)

Banan- och mandelchokladmuffins - recept

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader C. Klä en muffinsplåt med formpapper.

Blanda glutenfritt mjöl, proteinpulver, bikarbonat, kakaopulver och salt i en stor skål.

Lägg mosade bananer, turbinado-socker, smält smör och ägg i skålen med en elvisp med paddel; vispa på medelhastighet tills det är väl blandat och luftigt. Tillsätt mjölblandningen; blanda tills smeten är jämnt fuktad. Rör i chokladbitar och skivade mandlar.

Skölj smeten i muffinsplåten och fyll varje form till 2/3.

Grädda i den förvärmda ugnen tills en tandpetare som sticks in i mitten av en muffin kommer ut ren, 25 till 30 minuter. Låt muffinsen svalna på galler innan servering, cirka 10 minuter.

Anteckning:
Om smeten är för tjock, späd den med lite kokosmjölk eller grädde.


Betyg:
Snittbetyg: 0 (0 röster)

Skriv ut

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.