Ingredienser:
0,5 dl pumpakärnor
2 dl havregryn
1 dl salta jordnötter
1 dl russin (gärna gula)
0,5 dl riven kokos
2 msk linfrön
1 msk chiafrön
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 msk rapsolja
1 äggvita
Topping:
50 g vit choklad
1 dl bananchips
Sätt ugnen på 200°. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Lägg pumpakärnorna i en ugnssäker form och rosta dem i ugnen i ca 5 min. Ta ut och låt svalna. Blanda pumpakärnorna med havregryn, jordnötter, russin, kokos, linfrön och chiafrön.
Värm jordnötssmör, sirap och olja i en kastrull på medelvärme. Rör tills allt smält ihop. Häll smeten över de torra ingredienserna. Vispa upp äggvitan något och blanda ner den i smeten.
Lägg blandningen i formen. Tryck till och grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills kakan är gyllene. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i bitar.
Smält chokladen. Ringla den över kakan. Grovhacka bananchipsen och strö dem över. Låt stelna. Förvara i lufttät burk i kylen.