Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in


Leilas banankaka

Publicerad: 2022-10-13 00:08:17 (24 månad sedan)
Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

Ingredienser:
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g smör, mjukt
3 bananer (mogna)
2 ägg (ekologiska)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör
ströbröd

Leilas banankaka
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
Gräddas mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Källa: Leila Lindholm

Quote of the day: live life