Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in


Vegansk banankaka med choklad och kaffeglasyr

Publicerad: 2022-06-17 17:36:47 (25 månad sedan)

Ingredienser:
Portioner: 8-10

Kaka:
200 g mjölkfritt margarin, rumstemperatur
270 g/3 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kokosflingor
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
4 stycken bruna bananer
200 g vegansk ljus choklad


Kaffeglasyr:
100 gram mjölkfritt margarin
20 g/1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
3 msk växtbaserad grädde
1/2 tsk salt
Ett halvt paket/250 g florsocker
Kokosflingor till topping

Vegansk banankaka med choklad och kaffeglasyr
Gör såhär:

Börja med kakan.
Vispa margarin och strösocker vitt och pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Tillsätt matlagningsgrädden och rör om.
Mosa bananerna och blanda ned dem i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ned i smeten. Bred ut smeten i en smord form, min är 20 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 60-65 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du plockar ut den ur formen.

Smält margarinet till glasyren i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser till du får en slät kräm. Låt den svalna något och bred ut den över kakan.
Toppa med lite kokosflingor.


Källa: fridasvegobak.se

Quote of the day: live life