Ingredienser:
Portioner: 12 stycken
200 g banankaka med choklad
2 msk växtbaserad färskost
400 g marsipan
Ev. gul pastafärg
100 g vegansk ljus choklad
Lägg banankaka och färskost i en bunke och mosa ihop till en deg. Dela upp degen i tre delar och rulla i längder. Linda in i plastfolie och lägg dem i frysen en stund så blir dom lättare att arbeta med.
Lägg gul pastafärg i marsipanen och knåda in den tills marsipanen blir gul. Kalva ut marsipanen (gärna på en silikonmatta) till en stor rektangel. Om du inte har en silikonmatta kan du lägga marsipanen på plastfolie och lägga ett lager plastfolie på toppen och kavla så fastnar den inte i kaveln.
Lägg en av längderna på kanten av marsipanen och rulla ihop tills längden är täckt av marsipan. Skär av och rulla till lite. Och skär sen ut 12 stycken bitar av längderna och lägg in dem i frysen igen.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa ändarna av dammsugarna i choklad och låt dem stelna till på ett bakplåtspapper. Dammsugarna förvaras i kylskåp eller i frys.