Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Vegansk banankaka

Publicerad: 2025-04-04 16:57:34
Har du några bruna bananer i fruktskålen? Vilken tur! För dem kan du göra en supergod banankaka av! En mjuk kaka som du kan piffa med kanel, kardemumma och nötter. 10 av 10 på fikan!

Ingredienser:
2 1/2-3 dl mosade bananer (så bruna som möjligt!)
125g växtbaserat margarin
5 dl mjöl
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 dl mjölk
Någon eller några smaksättningar: kanel, kardemumma, nötter eller kaffe.

Vegansk banankaka
Gör såhär:

Värm ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 2 liter. Mosa bananerna väl och låt stå medan du fixar medan smeten görs.

Smält margarin

Blanda mjöl, strösocker, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.

Häll ner de mosade bananerna, margarin, mjölk och dina val av kryddor.

Blanda snabbt ihop en klumpfri smet. Rör inte för länge för det kan göra kakan seg.

Ta noga med en slickepott längs skålens kanter så allt mjöl bandas.

Häll upp smeten i formen och sätt i ugnen på 175 grader i cirka 40-50 min.

När kakan är färdigbakad (stick med en sticka för att se om kakan är kladdig i mitten, när den inte är kladdig längre så är den klar) och låt den svalna på en galler innan formen tas av.


Källa: Rädda Djuren-klubben

Quote of the day: live life