Ingredienser:
2 1/2-3 dl mosade bananer (så bruna som möjligt!)
125g växtbaserat margarin
5 dl mjöl
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 dl mjölk
Någon eller några smaksättningar: kanel, kardemumma, nötter eller kaffe.
Värm ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 2 liter. Mosa bananerna väl och låt stå medan du fixar medan smeten görs.
Smält margarin
Blanda mjöl, strösocker, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
Häll ner de mosade bananerna, margarin, mjölk och dina val av kryddor.
Blanda snabbt ihop en klumpfri smet. Rör inte för länge för det kan göra kakan seg.
Ta noga med en slickepott längs skålens kanter så allt mjöl bandas.
Häll upp smeten i formen och sätt i ugnen på 175 grader i cirka 40-50 min.
När kakan är färdigbakad (stick med en sticka för att se om kakan är kladdig i mitten, när den inte är kladdig längre så är den klar) och låt den svalna på en galler innan formen tas av.