Ingredienser:
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 170 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering:
glass, pekannötter
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Smörj och bröa en avlång brödform, storlek ca 11 x 25 cm (för 12 bitar).
Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner i smeten.
Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll smeten i formen.
Sätt formen mitt i ugnen 50-55 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Till servering: Låt kakan svalna och servera gärna med glass och hackade pekannötter.