Bananens dag Nyheter Bananrecept Evenemang Sök


Banankaka (glutenfri)

Publicerad: 2022-06-17 16:48:56 (285 dagar sedan)
Saftig och god, glutenfri banankaka som man kan göra på bananer som blivit bruna.

Ingredienser:
2 mogna bananer
0,75-1,5 dl socker (god även med mindre mängd socker)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 msk mjölk
100g smält smör
2,5 dl glutenfritt mjöl (har testat med både Finax och Semper)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Banankaka (glutenfri)
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananerna
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat skål.
Rör i ingredienserna i ovan nämnd ordning med mjölblandningen sist.
Häll i smeten i en avlång smord och bröad form.
In i ugnen i ca 40 minuter
Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den.
Avnjut som den är eller som dessert med en klick vaniljvisp. Håller sig saftig 2-3 dagar.


Källa: susanneutangluten.se

Quote of the day: live life
×