Ingredienser:
100 gram mjölkfritt margarin
180 gram/3 dl vetemjöl
225 gram/2,5 dl strösocker
10 gram/2 tsk vaniljsocker
10 gram/2 tsk bakpulver
3 gram/0,5 tsk salt
150 gram/1,5 dl växtbaserad dryck
2 stycken normalstora, bruna bananer
Margarin och ströbröd till formen
Ställ ugnen på 175 grader
Smält margarinet på låg värme och dra sedan av från plattan
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda i det smälta margarinet och drycken. Mosa bananerna och blanda dem i smeten
Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer 1,2 liter och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Låt den svalna upp och ned och plocka sedan bort formen.
Nougatsås
1 dl växtbaserad Nutella
1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Smält ihop Nutella och grädde på låg värme i en kastrull och häll över i en burk.
Ringla såsen över kakan innan servering (det finns GOTT OM sås kvar att äta till kakan)