Ingredienser:
50 gram smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 dl vetemjöl
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kanel och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt. Mosa bananerna tillsammans med smör och mjölk och rör ner i smeten.
Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper. Grädda i 15-17 minuter 175 grader.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.
Chokladkolakräm:
50 g smör
1 dl mjölk
6 msk oboy
2 tsk mjöl
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp, sjud tills det tjocknat. Låt svalna och häll krämen över rulltårtan, rulla i hop från långsidan och plasta in. Låt ligga i kylen och kallna. Skär i skivor.