Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in


Busiga bananer

Publicerad: 2022-10-13 00:02:19 (26 månad sedan)
Busiga bananer är gott som glass fast mycket godare! passar perfekt både till kalas och vardagsmys. Ett mumsigt godispyssel som alla barn gillar att göra - och att äta upp så klart.

Ingredienser:
0,5 banan, per person
Pinnar som är lätta att hålla i
100-200 g blockchoklad, mörk eller ljus
Strössel

Busiga bananer
Gör såhär:

Skala bananen och dela den på mitten.
Stick försiktigt in en pinne i varje del från hållet du skurit den.
Lägg bananpinnarna på ett fat och låt dem ligga i frysen i en timme.
Sätt ugnen på 75 grader och lägg chokladbitarna i en glasburk som det blir lätt att doppa bananerna i.
Låt burken stå i ugnen i 15 minuter.
Rör om i den smälta chokladen så den blir jämn och fin (jag brukar använda ätpinnar i trä som kan kastas sedan) och ställ burken på arbetsbänken.
Ta fram strössel.
Ta ut bananerna ur frysen.
Doppa en banan i chokladen, håll bananen ovanför fatet och häll strössel över.
Låt stelna lite innan du gör samma sak med resten av bananerna.


Källa: Camilla Tubertini

Quote of the day: live life