Ingredienser:
(12 bitar/port.)
Kladdkaka:
100 g mörk choklad
150 gsmör
2 st ägg (110 g)
1,5 dl strösocker (145 g)
1 dl farinsocker (70 g)
0,5 tsk salt (4 g)
0,5 dl kakao (20 g)
2 dl vetemjöl (60 g)
Topping:
1 burk(ar) karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
2 st bananer
1 dl jordnötter
5 dl grädde (500 g)
0,5 dl florsocker (30 g)
1 msk vaniljsocker (10 g)
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22 - 24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa ihop ägg med sockret lite lätt i en bunke och blanda sedan i den smälta chokladen.
Sikta sedan i mjöl och kakao och vänd runt det med en slickepott tills du har en slät och fin smet.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen (varmluft) på 180 grader i cirka 18 – 20 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den.
Ta ut och låt svalna helt.
Topping:
Bred på ett lagom tjock lager med dulce de leche på kladdkakan, skiva bananen och lägg det över.
Vispa grädde tillsammans med florsocker och vaniljsocker till en len och fin konsistens.
Toppa din kaka med den vispade grädde och hackade jordnötter.