Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in


Banan- och chokladbrownie

Publicerad: 2022-09-26 22:19:46 (669 dagar sedan)
En kladdig, chokladig brownie som får sötma och saftighet från riktigt mogna bananer. Du kan äta brownien så fort den har svalnat men jag måste säga att efter en natt i kylen smakar den ännu bättre. Mer fudgey och gott.

Ingredienser:
(8 bitar):

100 g smör
100 g mörk choklad
1 ägg
90 g socker (1 dl)
2 mogna bananer
60 g mjöl (1 dl)
En nypa salt
Bananchips och kakaonibs

Banan- och chokladbrownie
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en form med bakplåtspapper. Ca 15 x 20 cm, eller 18-20 cm i diameter om du använder en rund form.

2. Smält smöret och sedan chokladen där i.

3. Rör samman socker, ägg och mosade bananer och häll sedan ner smör- och chokladblandningen. Vänd till sist ner mjölet och saltet.

4. Häll smeten i formen, strö över bananchips och kakaonibs om du vill och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska ha satt sig i kanterna med vara lite wobblig i mitten.


Källa: Emma Brink Rask

Quote of the day: live life