Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in Sök
×


Banan- och chokladbrownie

Publicerad: 2022-09-26 22:19:46
En kladdig, chokladig brownie som får sötma och saftighet från riktigt mogna bananer. Du kan äta brownien så fort den har svalnat men jag måste säga att efter en natt i kylen smakar den ännu bättre. Mer fudgey och gott.

Ingredienser:
(8 bitar):

100 g smör
100 g mörk choklad
1 ägg
90 g socker (1 dl)
2 mogna bananer
60 g mjöl (1 dl)
En nypa salt
Bananchips och kakaonibs

Banan- och chokladbrownie
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en form med bakplåtspapper. Ca 15 x 20 cm, eller 18-20 cm i diameter om du använder en rund form.

2. Smält smöret och sedan chokladen där i.

3. Rör samman socker, ägg och mosade bananer och häll sedan ner smör- och chokladblandningen. Vänd till sist ner mjölet och saltet.

4. Häll smeten i formen, strö över bananchips och kakaonibs om du vill och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska ha satt sig i kanterna med vara lite wobblig i mitten.


Källa: Emma Brink Rask

Har du något smarrigt recept med banan som du vill dela med dig av? Skicka då receptet till bsombanan@gmail.com.