Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer (2 stora eller 3 små)
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen.
Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Mosa bananerna och rör ner i smeten.
Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
Tillsätt det smälta smöret.
Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Servera kakan kall, gärna med vispad grädde.