Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in


Glutenfri banankaka med choklad

Publicerad: 2022-06-17 23:54:19 (25 månad sedan)

Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer (2 stora eller 3 små)
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen.

Glutenfri banankaka med choklad
Gör såhär:

Smält smöret och låt svalna lite.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

Mosa bananerna och rör ner i smeten.

Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.

Tillsätt det smälta smöret.

Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Servera kakan kall, gärna med vispad grädde.


Källa: glutenfriagodsaker.allas.se

Quote of the day: live life