Ingredienser:
4-6 stycken:
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
1 msk majsstärkelse
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g (1 3/4 dl) kallt vatten
4-6 bananer beroende på storlek
1-2 liter frityrolja beroende på storlek på kastrull
Vaniljglass och ljus sirap till servering.
Blanda mjölmix, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Tillsätt vatten och rör ihop till en frityrsmet.
Värm upp oljan till ca 175 grader i en kastrull. Använd så mycket frityrolja att den täcker bananerna vid fritering.
Skala bananerna och doppa en i taget i frityrsmeten. Om de är små kan du fritera bananerna hela, om de är större kan du dela dem i bitar.
Fritera bananerna en och en (eller flera i taget om du använder en större kastrull) i ca 4 minuter, tills de får fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera bananerna varma med vaniljglass. Ringla sirap över.