Bananens dag Nyheter Evenemang Bananrecept Logga in


Lasse Åberg i julkampanj för Mind

Publicerad: 2 december
Konstnärerna Lasse Åberg, Gisela Ståle, Joakim Ojanen och Alexandra Karpilovski, bidrar med sina tolkningar av den trasiga julkulan.

Alla som bidrar med en gåva till Minds verksamhet genom ”Det Trasiga Lotteriet” är automatiskt med i utlottningen av konstverken.
Den som vill vinna ett verk från en särskild konstnär kan ange det i samband med sin swish-gåva. Pengarna som kommer in genom kampanjen gör att Mind kan fortsätta ta emot samtal i sina stödlinjer: Självmordslinjen, Föräldralinjen, Livslinjen och Äldrelinjen.

Kampanjen går brett i sociala medier under perioden fram till jul och utgörs av korta filmade porträtt på konstnärerna i sina miljöer. Dessa leder vidare till Minds hemsida där de berättar mer om vad de har för egen relation till psykisk ohälsa och hur de har tänkt när de har utvecklat sina verk.

Jag har själv turen att ha flera vänner omkring mig som berättar hur de mår och frågar hur det är med mig. Men jag vet att det är något många saknar. Jag vill med mitt verk vara med och få fler människor att upptäcka Mind, säger Lasse.

Mind

Källa: Resumé

Lasse Åberg i julkampanj för Mind
Har du någon "bananhistoria" som du vill dela med dig av?
Då får du väldigt gärna skicka den via e-post till bsombanan@gmail.com.